Market, Keyword & Trend Research & Analysis

Is er genoeg animo voor mijn producten online?

Heeft het zin om een website te beginnen in deze markt? Is er plaats voor mijn website in cyberspace?

Waar zoeken mijn klanten überhaupt op?

Slimme vragen die een entrepreneur zich moet stellen wil hij online een plekje veroveren. Liever vooraf dan achteraf. Om een realistisch beeld te scheppen, om een inschatting te krijgen van je consumentenmarkt online, je medespelers, de sterkte ervan en om te peilen hoelang het gaat duren voordat je gaat scoren met je website.

Om hier inzicht in te krijgen wordt traditioneel marktonderzoek gedaan. Online ziet, weet en registreert onze Google God alles dat we intoetsen in onze zoektocht naar informatie. En omdat Ze zo aardig is om deze informatie (tot bepaalde hoogte) vrij te geven, maakt dit marktonderzoek online niet alleen makkelijk en toegankelijk, maar vooral kwantificeerbaar; online consumentengedrag is bij uitstek meetbaar. Meetbare data die we vervolgens gebruiken als input om projecties in sales te doen of groei in bezoekaantallen te voorspellen. En dat zijn nou dingen waar we als ondernemers en marketeers gek op zijn.

Waar beginnen we?

“Know Thy Market”

“Know Thyself” ofwel zelfkennis levert je volgens de Griekse filosoof veel voorspoed en welvaart op in je leven. Online is het kennen van je markt de voorwaarde om voorspoed te boeken. Bij aanvang van het online marktonderzoek, ook wel keyword research genoemd,  gaat het voornamelijk om te achterhalen welke zoektermen internetters in hun “consumer journey” intoetsen online. Brainstormen, online forums afstruinen, sociale netwerken zoals Quora en Facebook induiken zijn bijvoorbeeld methodes om een dieper inzicht te krijgen in de doelgroep. Welke subtopics  zijn er binnen je markt? Welke vragen worden er gesteld? Je wilt tot zoveel mogelijk zoektermen en onderwerpen komen die later dienen als categorieën en topics op je website. In combinatie met keyword research tools kun je een goed beeld scheppen van de relatieve importantie en vraag naar bepaalde producten, services en onderwerpen. Zoeken mensen überhaupt op onderwerpen van mijn website?

The curious case of the 3D printer

Stel je hebt de laatste tijd veel gehoord over de opkomst van de 3D printer en wil meeliften op deze golf van komende technologie en begint je af te vragen of het zin heeft om een website te beginnen in deze branche.

yoda 3d printed

Wat zegt de markt?

Door “3d printer” in de Google Keyword Planner in te geven, geeft hij advertentiegroepen terug. Deze kunnen op zich als marktniches worden beschouwd.

Screen Shot 2015-04-09 at 8.52.12 PM

Je besluit je louter te richten op “3d printers” en door een beetje verder te spelen met de Keyword Planner kom je tot onderstaande lijst van keywords die je relevant genoeg vindt op dit moment. 

Screen Shot 2015-02-27 at 10.09.10 PM

Je bent enthousiast geworden gezien de gezonde zoekvolumes. Ook Google Trends geeft aan dat het niet zomaar een technologische bevlieging is, maar dat de interesse vanuit de markt stijgend is op de centrale termen.

Screen Shot 2015-02-27 at 10.26.36 PM

Short vs longtail keywords 

Bij het kiezen uit de lijst van woorden moet je je bewust zijn waar de consument zich in het koopproces bevindt. Informatieve keywords zijn vooral kort, zoals “3D printer”. Hoe dichter de consument bij de aankoop is, hoe langer de zoektermen worden, zoals “3D printer vergelijken” of “top 10 3d printer”. Dus hoe langer de zoekstring, des te specifieker en waardevoller het eigenlijk is om op te gaan ranken. Zo zijn “goedkope 3d printer kopen” en “beste 3d printer kopen 2015” erg waardevolle termen om op gevonden te worden daar deze ook het meeste (financieel gezien) opleveren, ondanks de lagere zoekvolumes.

In het perfecte scenario zou je het liefste op de short en de long tail in een bepaalde niche gevonden worden, echter is dat niet altijd haalbaar.

Longs vs shorttail zoektermen

Screen Shot 2015-03-10 at 8.53.00 PM

Commerciële waarde

Een andere manier om de commerciële waarde van bepaalde keywords te beoordelen is de kolom “voorgesteld bod” te bekijken van de Keyword Planner. Dit is de prijs per klik die adverteerders ongeveer betalen per klik aan Google. Een hogere klikprijs geeft de bereidheid van hen aan om die te betalen en is linear verbonden met de rendement van een keyword. Je ziet bijvoorbeeld dat de specifieke “goedkope 3d printer kopen” een hogere klikprijs heeft dan “3d printer kopen” en een veel hogere dan het short tail informatie keyword “3d printer”.

De spelers en de mate van concurrentie

Om de concurrenten van een zoekterm op te speuren, dienen we enkel de zoekterm in Google in te toetsten. Daar staan immers de top 10 spelers keurig op een rijtje gerangschikt. Om de sterkte van de top 10 pagina’s in Google in te schatten kan gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld de MozBar. Van elke speler in de top 10 toont de tool de Domein en Pagina Autoriteit en het aantal linkende domeinen naar zowel de pagina als het domein. Bovendien geeft de MozBar de moeilijkheidsgraad (keyword difficulty) aan om te ranken op een bepaald keyword in de top 10.

Voor “3d printer kopen” ziet dit er zo uit.

Screen Shot 2015-02-27 at 11.41.34 PM

De Keyword Difficulty score van 27% en het geringe aantal domeinen die verwijzen naar de websites in de top 5 geven in eerste instantie groen licht om je website rondom “3d printers kopen” te bouwen. Echter zijn er andere factoren die je moet overwegen eer je aan dit project begint.

Mate van on page optimalisaties

Alhoewel de inkomende links een snel beeld geeft van de autoriteit van de top 5 in Google, moeten we niet vergeten dat Google haar zoekresultaten ook rangschikt naar “relevantie aan zoekopdracht”.  De spider van Google scant de teksten en voornamelijk de meta data, zoals URL, meta beschrijving en pagina titel af om deze relevantie te boordelen. Een snelle blik in bovenstaande top 5 laat zien dat de string “3d printer kopen” bij allen voorkomt. De conclusie hieruit is dat ze waarschijnlijk al veel langer met het idee hebben gespeeld en er al eerder bij waren. Helaas ;-).

Kwaliteit van de content

Daar on-page optimalisaties tegenwoordig niet meer zijn dan het entree bewijs om mee te mogen doen online, moet je je pijlen richten op andere factoren om hoog te eindigen in Google. Omdat Google “engagement” signalen nu heeft opgenomen als ranking factor, zoals de tijd besteedt of het aantal pagina’s bezocht van een bezoeker op je website, is het verstandig om het aanbieden van superieure content als uitgangspunt te nemen.

Bekijk de inhoud van de top 5 en vraag je af of je deze kunt overstijgen door bijvoorbeeld een bredere collectie 3d printers aan te bieden, uitgebreidere 3d printer handleidingen ter download kunt geven of een veel mooiere collectie aan 3D printer creaties kunt tentoonstellen om je bezoeker te intrigeren.

“To be or not to…online?”

Na het initiële eureka moment is het tijd om dat enthousiasme te steken in het grondig analyseren van de haalbaarheid van je idee. Je verdiepen in de gedachtengang van de consument en de journey die ze afleggen is waar het om gaat bij het genereren van keywords. De vraag toetsen vanuit de markt en het kiezen van de juiste keywords met de juiste intentie, informatief of commercieel, is essentieel bij de opzet van je website.

Als laatste kijk je naar de concurrentie online: zijn het noemenswaardige websites of kun je deze makkelijk verslaan qua geboden inhoud? Een diepgaande analyse van de markt en inventarisatie van persoonlijke kwaliteiten; passie voor het onderwerp, doorzettingsvermogen  en gedegen objectiviteit zouden je antwoord moeten geven op de vraag of je deze online droom moet najagen.