SEO Advies & Consultancy als Freelancer

Screen Shot 2015-05-27 at 3.24.18 AM

Plan van Aanpak & Strategie formuleren

De mensen binnen je markt kennen, je directe concurrenten ontleden om zo de kansen in de markten te bezichtigen, je eigen huidige SEO verbeter punten en sterktes kennen vormen de basis van een gedegen SEO game plan. Een plan om bovenaan te eindigen in de online strijd.

Middels rapporten en analyses krijgen we inzicht in de benodigde uit te voeren acties op gebied van techniek, content, en linkbuilding om Google blij te maken met een hogere ranking als beloning.

Techniek

We zijn als fervente internetters gewend aan de snelheid van het internet en dat willen we ook terugzien in de pagina’s die we bezoeken. Google heeft dit ook opgenomen als een van haar ranking factoren. Een een technische audit te doen, kijken we even “onder de kap” om te zien alles op technisch gebied nog geolied is zodat we met zekerheid weten dat alle belangrijke pagina’s bereikt kunnen worden en of de website machine nog snel genoeg loopt.

Door een technische scan wordt bijvoorbeeld al snel duidelijk of:

* pagina’s binnen je site een fout code bevatten, zoals een 404’s (pagina niet gevonden) of 5xx’s (server fout)

* oude pagina’s wel naar de juiste nieuwe pagina’s doorverwijzen?

* je website onnodig dubbele pagina’s bevat die zorgen onnodige verwarring van de Google spider en dus       misschien ook de bezoeker.

* er teveel code aan de achterkant van je website hangt wat het onnodig vertraagt met frustrerende bezoekers die je website verlaten als gevolg

* nog veel en veel meer.

Ook wordt in deze fase gekeken of  tools zoals Google Analytics en Webmaster Tools aanwezig zijn om voortgang in het bezoek en populariteit van pagina’s te monitoren gedurende het SEO traject.

Diepgaand onderzoek naar de zoekgewoontes van je klanten online

Jouw website en eigen input dienen als startpunt om verder onderzoek te doen wat er allemaal speelt binnen je online doelgroep. Na een zorgvuldige formulering van de buyer’s persona van jouw marktsegment kunnen we vervolgens achterhalen waar zij uithangen op het internet en op papier zetten wat in hun hoofd hoofd omgaat. Welke forums bezoeken ze? Op welke sociale media uiten zij zich? Van welke groepen zijn ze lid binnen Facebook? Welke vragen worden er gesteld die hun zorgen, behoeftes en verlangens uiten?

Na dit proces hebben we:

* een database van keywords die een een realistische weergave is van de gedachtengang binnen je doelgroep met betrekking tot je product of service. Ook de relatieve zoekvolumes, commerciële aantrekkelijkheid en haalbaarheid van een Google ranking worden weergegeven per keyword.

* een voedingsbodem van onderwerpen die centraal staan voor de inhoud die creëert op de verschillende kanalen.

Het forecast rapport geeft inzicht in de haalbaarheid van een top 10 notering van relevante keywords op de korte, midden en lange termijn. Een prioriteitenlijst van keywords is het resultaat van dit proces waaruit een selectie wordt gemaakt op basis van budget en te nemen inspanningen. Ook wordt er een nul meting gedaan van de gekozen keywords om de huidige ranking-stand van zaken vast te leggen.

Inventarisiatie & optimalisatie van pagina’s

Na de selectie keywords kijken we welke pagina’ binnen de website relevant zijn om te gaan optimaliseren.  We gaan de tekstelementen van een pagina af en vragen ons of deze leiden tot de beoogde hoge doorklikratio’s:

*Pagina titels: hebben alle pagina’s überhaupt een? Zijn ze uniek? Bevatten ze de keywords waar we ons op focussen? Zijn ze te kort, te lang?

* Meta beschrijvingen: daar dit gezien kan worden als de “reclametekst” binnen de zoekresultaten is het belangrijk dat hier de unieke kwaliteiten en meerwaardes vermeld staat zodat bezoekers niet anders kunnen dan klikken op het resultaat van jouw website.

* Zijn de teksten van afbeeldingen optimaal gebruikt zodat Google weet dat de pagina relevant is?

* Zijn je pagina’s over-geoptimaliseerd?

* Trekt de inhoud van je website genoeg de aandacht van de bezoeker zodat wordt hij geleid naar de actie die jij wilt?

Een rapport laat de huidige paginaelementen zien en verbeter voorstellen gedaan om de website begrijpelijker voor Google en interessanter voor de bezoeker te maken.

Linkbuilding Plan en Content Creatie

Populariteit van een webpagina is nog steeds een van de belangrijkste factoren om hoog te ranken in Google. Door het linkprofiel van je website en die van concurrenten onder handen te nemen komt o.a. naar voren:

* een uiteenzetting van inkomende links naar je website op basis van:

– het aantal en type links (.info, .com, .edu)

– de herkomst op basis van IP en daardoor ook het land af te leiden

– de sterkte van die links op basis van Pagina en Domein autoriteit

Door linkprofielen van concurrenten te analyseren en social media tools kan vervolgens ook:

* de branche platformen worden achterhaald waarop zichtbaarheid een boost in rankings en bezoekers zal opleveren

* kennis worden gedaan van de best scorende inhoud op de populairste sociale kanalen zoals Facebook, Twitter en Google Plus.

Door je linkprofiel met die van je concurrenten te vergelijken weet je welke type content er nodig is en de hoeveelheid daarvan om een kans te maken binnen de top 10, 5 of 3. Je kunt content gaan plannen en afstemmen aan de platformen en kanalen die bezocht worden door de verschillende personen binnen je doelgroep.

Working with this Guy

Wat ik graag doe als ik met een project bezig ben

* mezelf verzadigen met informatie over de desbetreffende markt door het afspeuren van discussiegroepen op forums, Facebook Groups bezoeken en de trends binnen Google Trends bekijken om zo tot ideeën en mogelijkheden te komen om een website te verrijken en naar een hoger niveau te tillen.

* op een informele manier direct, eerlijk en transparant kunnen communiceren over de gang van zaken en manier van aanpak. Omdat dit leidt tot duidelijke verwachtingen, meer grip op de zaken voor de klant en begrip voor wegen die zijn ingeslagen.

* een focus op de werkzaamheden die de kwaliteit verhogen en resultaten boeken omdat iedereen daar uiteindelijk blij van wordt. Om impact te maximaliseren op de bottom line.

* met humor ontspannen gefocust bezig zijn. Omdat we in deze natuurlijke staat het meeste klaargespeeld krijgen.

 

Heb je raad nodig op gebied van SEO en kun je je vinden in mijn modus operandi?

Neem dan contact op met me op.