SEO kansen in de Ayahuasca sector

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is niet meer weg te denken uit de populaire cultuur, wordt genoemd in dagbladen zoals  de NRC en ook de bekendste internet marketing guru Tim Ferriss (bekend van de 4 Hour Workweek) wijdt er een hele podcast aan: psychedelica en het gebruik ervan om de menselijke prestatie te optimaliseren. Men ziet steeds meer de voordelen van een gedegen toepassing en uit marktonderzoek als SEO specialist constateer ik dat dit Booming Business is. In dit stuk ga ik verder in op deze marktsignalen en wat het kan betekenen voor jou als Ayahuasca ceremoniemeester, school of sjamaan.

Ayahuasca trends

Wereldwijd – zoekverkeer op de term “ayahuasca”

Screen Shot 2015-09-01 at 4.32.07 PM

Wereldwijd – zoekverkeer naar op de term “ayahuasca retreat”

Screen Shot 2015-09-02 at 10.49.14 PM

Google Trends laat zien dat op globaal niveau de interesse voor en het zoekgedrag naar “Ayahuasca” langzaam maar gestaag groei sinds 2009. Het aantal mensen dat zoekt naar een “ayahuasca retreat” is wereldwijd nu zelfs op zijn piek. Het mondiale zoekverkeer komt voornamelijk uit de Latijns Amerika komt, waar het drinken van ayahuasca onderdeel uitmaakt van traditionele ceremonies en waar het, in tegenstelling tot in veel andere landen, legaal is. Dat ayahuasca nu ook bekend raakt onder de Westerse bevolking blijkt uit het feit dat de drie landen onderaan de lijst van de top 10 de VS, Canada en Tsjechië zijn.

 

Screen Shot 2015-09-02 at 11.45.04 PM

Qua zoekvolume verkeer, zijn het de steden Vancouver en Los Angeles die het meeste op ayahuasca zoeken.

Screen Shot 2015-09-01 at 4.38.51 PM

Nederland

Net iets later dan de wereldwijde stijging, laat Nederland sinds 2012 in totaliteit een opkomst in interesse zien voor deze spirituele drank. In een stuk van Trouw, daterend eind 2011, werd al geschreven dat ayahuasca in opkomst was en dat Nederlanders interesse toonden in het brouwsel voor de authentieke ervaring die het hen hoopt te brengen op lichamelijk én geestelijk niveau.

Screen Shot 2015-09-01 at 4.58.05 PM

Net als bij de meeste trends, is het de Randstad die er het eerste erbij is.

Screen Shot 2015-09-01 at 5.00.07 PM

In het specifiek zoeken mensen in de grote steden Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam het meest op erop.

Screen Shot 2015-09-01 at 5.01.05 PM

Zoekgedrag

Waar zoeken mensen het meeste op? We willen natuurlijk in eerste instantie meer informatie door op de algemene term “ayahuasca” te zoeken. Daarnaast zijn we gericht op ayahuasca ceremonies/retreats en nieuwsgierig naar de verhalen en ervaringen van andere mensen.

Nederland – Ayahuasca gerelateerde zoektermen

Screen Shot 2015-09-01 at 6.31.53 PM

Wereldwijd -Ayahuasca gerelateerde zoektermen

Screen Shot 2015-09-01 at 7.07.34 PM

Zoals je ziet, is ayahuasca echt een opkomende business. Het fenomeen dat internationaal steeds meer bekendheid krijgt, heeft ook in Nederland voet aan de grond gekregen blijkt uit de stijging sinds 2012, welke het afgelopen jaar door is geschoten.

Al deze indicaties wijzen erop dat je als begeleider, ceremoniemeester of school/kerk zou moeten inspringen op de kans die deze golf met zicht meebrengt. Als we echter googlen op de term “ayahuasca Rotterdam”, krijgen we een pagina waar het voor de zoeker niet direct duidelijk is waar we deze ervaring in Rotterdam zouden kunnen krijgen.

 

Screen Shot 2015-09-01 at 7.19.47 PM

Dit geeft mogelijkheden om deze doelgerichte, geïnteresseerde zoekers te leiden naar de ayahuasca ervaringen en diensten je aanbiedt in je omgeving.

Sophisticated Cat - I should start an ayahuasca retreat.

 

Ben je benieuwd en vraag je je af hoe je dit kunt bereiken? Neem dan contact met me op via het formulier of geef me een belletje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *